Gevleugeld

leidinggeven

Train je leiderschap vanuit je intentie

Als leider, manager of directeur heb je een spilfunctie in jouw organisatie, de bijbehorende processen en relaties. Zowel intern als extern. Daarbij dwingt het veeleisende tempo van werken je bijna alles met je ratio te doen. Hierdoor kom je steeds verder van je eigen gevoel af te staan. Aangeleerde vaardigheden en technieken schieten dan tekort om de situatie de baas te blijven. Juist in de huidige tijd zijn inspirerend leiderschap en authenticiteit voorwaarden voor succes.

Coaching met roofvogels

Puur natuurlijke feedback

Wat kun je leren van een roofvogel? Meer dan je denkt. Om te beginnen zijn roofvogels strategische jagers die zijn ingesteld op optimale efficiëntie. Ze kunnen het zich niet permitteren meer energie te gebruiken dan nodig is. Daarbij zijn ze zeer sensitief en hebben volledig de leiding over zichzelf. Omdat roofvogels bovendien geen rol spelen en geen verborgen agenda's hebben, zijn hun reacties – ook op mensen – puur natuurlijk, transparant en authentiek.

Train je leiderschap.
Tijdens de situationele leiderschapstraining met roofvogels worden de gedachtes en intenties achter jouw handelingen direct gespiegeld in het gedrag binnen je team. Vanuit deze communicatietraining maakt de interpretatie van deze directe, heldere en eerlijke feedback je bewust van jouw uitstraling en het effect daarvan op je omgeving.

Rebird.eu persoonlijk leiderschap

Jezelf in de klauwen

Als leider, manager of directeur communiceer je vaak en veel. Ook zonder dat je het weet. Naast jouw bewust gekozen woorden en lichaamstaal is er ook nog zoiets als uitstraling. Van die uitstraling en energie -  die door je omgeving wordt waargenomen via gevoel oftewel intuïtie -  ben je je meestal niet bewust. Dit komt doordat we onszelf – onder de toenemende druk van werk en tijd – concentreren op de ratio. En ons identificeren met wat we doen en niet meer met wie we zijn.

Praten zonder woorden
Zonder dat je er erg in hebt, zit er altijd gevoel in je communicatie. Daar is niets mis mee zolang je grip hebt op je uitstraling oftewel energie. Het resultaat is een volledige communicatie: de optimale vorm van communiceren. Om die te bereiken maakt de Rebird teamtraining of leiderschapstraining met roofvogels jou bewust van je eigen communicatie. Wat voelt de ander? Maar vooral: wat voel je zelf?

Stel direct je vraag

persoonlijk leiderschaptraining

In de Rebird leiderschapstraining met roofvogels staat zelfreflectie centraal. Verschillende oefeningen met roofvogels worden afgewisseld door momenten van rust en reflectie. Daarbij geven zowel de trainer als de deelnemers onderling inzicht en inspiratie om kritisch te kijken naar het eigen functioneren. Aandachtspunten zijn: het handelen vanuit authenticiteit;  inzicht in je persoonlijke ruimte en uitstraling; meer vertrouwen op je eigen intuïtie;  duidelijker en krachtiger communiceren; beter leidinggeven aan jezelf en daardoor aan anderen en je team.

Voor wie?
De training is geschikt voor jou als leidinggevende, manager, directeur of andere professional die de confrontatie met zichzelf en of hun team aan durft te gaan.

Voor bedrijfsteams:

 • board members
 • directieteam,
 • managmentteam
 • salesteam
 • restaurant teams
 • sport teams

Ook geschikt voor: teambuilding, heidesessiedagen, managmenttraining, participerend leiderschap, situationeel leiderschap.

Hoe lang en waar?
De leiderschapstrainingen met roofvogels kunnen worden opgenomen in bestaande of te ontwikkelen (management)trainingsprogramma's op vrijwel elke locatie in Europa. In deze vorm duurt de training tenminste 4 uur. Speciaal voor de intensieve twee of driedaagse trainingen heeft Rebird Training en Coaching verschillende eigen locaties.

Barcelona
Een karakteristiek landgoed uit de 17e eeuw, vlak onder Barcelona. In de bergen en toch vlak bij zee kom je in een natuurlijke omgeving compleet tot rust, waardoor de trainingen nog meer impact hebben. Het verblijf is op basis van volpension met authentieke maaltijden, desgevraagd ook vegetarisch, op basis van (hoofdzakelijk) lokale producten. Geschikt voor meerdaagse trainingen. Prijzen op aanvraag.

Gogh Duitsland
Deze locatie net over de grens bij Nijmegen ligt op het Duitse platteland waar je compleet tot rust komt, waardoor de trainingen nog meer impact hebben. Het verblijf is op basis van volpension met authentieke maaltijden, desgevraagd ook vegetarisch, op basis van (hoofdzakelijk) lokale producten.

Geschikt voor de dag-training en meerdaagse trainingen. Prijzen op aanvraag.

Centraal Nederland
Deze  centrale locatie ligt op een landgoed in de bossen van Soest. Hierbij is het mogelijk om thuis of in de omliggende hotels wil overnachten. De maaltijden op locatie zijn op verziek samen te stellen.

Geschikt voor halfdaagse training, dagtraining, meerdaagse training en individuele training/coaching. Prijzen op aanvraag.

Persoonlijkheidstraining

HawkWalk

HawkWalk Coaching is een unieke nieuwe vorm van intensieve persoonlijke begeleiding en leiderschap. Het is een innerlijke reis, gericht op het hervinden van jezelf en van daaruit een nieuwe verbinding met je omgeving.

Voor wie?
HawkWalk Coaching is voor iedereen die het aandurft een wezenlijke verandering aan te brengen in zijn of haar persoonlijke functioneren.

De sessies
Tijdens de sessies loop je met de roofvogels in de natuur. Tijdens het lopen geeft de vogel continu feedback op jouw interne gesteldheid en reageert zij op wat jij uitstraalt en communiceert voorbij woorden en lichaamstaal.

Hierdoor word je bewust van de connectie tussen wat bij jou binnen gebeurt en wat naar buiten komt. Om jezelf opnieuw te ontdekken dien je eerst tot ontspanning te komen om ruimte te geven aan het persoonlijke proces.

De HawkWalk coach is jouw spiegel en klankbord tijdens de reis. De coaching is gericht op jou als geheel met als doel de juiste balans te krijgen tussen hoofd, hart en handen. Het is jouw innerlijke reis, daarom stellen we de duur en de intensiviteit van de sessies bij jou persoonlijk vast. 

De centrale thema’s van HawkWalk coaching zijn:

 • Bewustzijn: wie ben ik, wat zijn mijn intenties, wat voel ik, wat denk ik, wat doe ik en is dat in balans?
 • Fysiek: lichamelijke problemen, blokkades, gezondheid, voeding, beweging, spanning, ontspanning
 • Communicatie: hoe communiceer ik met jezelf en anderen. Ben ik me ervan bewust wat ik communiceer voorbij woorden en lichaamstaal.
 • Emotioneel: begrijp ik mijn emoties, waar komen ze vandaan en heb ik ze doorleefd voordat ik ze communiceer
 • Zingeving: waarom ben ik wie ik ben en doe ik wat ik doe?

Werkwijze
Eerst wordt er een intakegesprek gehouden. Uit dit gesprek komt een hulpvraag en het te behalen doel naar voren. Dan stellen we een coachingstraject op. De volgende stap is de start van de HawkWalk Coaching. Deze duurt 90 minuten en is per uur te verlengen.

Wat levert het op?
Door de unieke combinatie van natuur, roofvogel en coach krijgt u heldere feedback en de kans om er direct mee aan de slag te gaan. Je krijgt inzicht in jezelf en daarom vergroot je het bewustzijn op jouw uitwerking op je omgeving. Je weet waarom je voelt wat je voelt, denkt wat je denkt en doet wat je doet. Daardoor sta je sterker in het leven en heb je doelen duidelijker voor ogen. Dit geeft een beter en diepgaander contact met andere mensen en een hogere productiviteit in je privé- en werkomgeving.